Category:

2020. évi Kiskunsági Nemzeti Park színesfém emlékérme

A természet szerelmeseinek figyelmébe!

állapot:
Archivált
névérték:
2 000 Ft
minőség:
BU
kibocsátás:
2020.09.02.
anyag:
Színesfém
finomság:
Cu75Ni25
kibocsátott darabszám:
5000 darab
átmérő:
39,6x26,4 mm
súly:
27 g
tervező:
Kereszthury Gábor
SKU: KC032020-04

3.800 Ft

Elfogyott

Érdekelhetnek még…

  • Díszdoboz 46 mm-es érméhez – kék

    2.000 Ft
    Kosárba teszemRészletek

Leírás

Az emlékpénzérme a 2020-ban fennállásának 45. évfordulóját ünneplő Kiskunsági Nemzeti Park tiszteletére került kibocsátásra. Az emlékérme a „Nemzeti parkok Magyarországon” nagysikerû tematikus gyűjtői sorozat ötödik tagja.

Előlap:Az emlékérme elõlapján egy vízben álló táplálkozó gulipán ábrázolása látható tükörképével. A gulipán bár nem unikális madárfaj, speciális élõhely-igénye miatt kiválóan jelképezi a Kiskunsági Nemzeti Parkra jellemzõ szikes tavakat. Az előlapon láthatóak az emlékérmék kötelező alaki kellékei: fent a MAGYARORSZÁG felirat, és a 2000 FORINT értékjelzés. A 2020 verési évszám és a BP. verdejel az emlékérme alján, jobb oldalon kapott helyet.
Hátlap: Az emlékérme hátlapján egy a nemzeti park jellegzetes természeti képzõdményének, széltõl barázdált felületû homokbuckának az ábrázolása látható, háttérben néhány fa és bokor. Az ábrázolás felett, két vízszintes sorban, középre rendezve a „KISKUNSÁGI” és a „NEMZETI PARK” felirat olvasható. Az emlékérme szélén lent, bal oldalon, két vízszintes sorban a „FÜLÖPHÁZI” és a „BUCKAVIDÉK” felirat olvasható, jobb oldalon Kereszthury Gábor tervezõmûvész mesterjegye látható.

Content missing