Categories:

2011. évi Duna-Dráva Nemzeti Park ezüst emlékérme PP

A természet szerelmeseinek figyelmébe!

állapot:
Átmeneti készlethiány
névérték:
5 000 Ft
minőség:
PP
kibocsátás:
2011.04.19.
anyag:
Ag/Ezüst
finomság:
.925
kibocsátott darabszám:
5000 darab
átmérő:
39,6 mm x 26,4 mm mm
súly:
31,46 g
tervező:
Kereszthury Gábor
SKU: KB022011-08

25.000 Ft

Elfogyott

Érdekelhetnek még…

  • Díszdoboz 46 mm-es érméhez – kék

    2.000 Ft
    Kosárba teszemRészletek

Leírás

A Duna–Dráva Nemzeti Park 1996-ban jött létre, több, már korábban is védetté nyilvánított terület beolvasztásával. Kiterjedése mintegy 50 000 ha. A nemzeti parkért is felelős Duna–Dráva Nemzeti Park Igazgatóság működési területe kiterjed Baranya és Tolna megye teljes területére, Somogy megyére a Balaton déli partja kivételével valamint kisebb részben Fejér és Bács-Kiskun megyére is. A Dél-Dunántúl legnagyobb része dombság, amelyből szigetként emelkedik ki a Mecsek és a Villányi-hegység. A dombvidéket keletről és délről a Duna és a Dráva hordalékával feltöltött síkságok szegélyezik, így a védelem alatt álló területeken nagyon sokféle élőhely tanulmányozható.

Előlap: Az emlékérme előlapján, a középmezőben egy repülő fekete gólya átlósan elhelyezkedő ábrázolása látható. A gólya ábrázolásától jobbra, három vízszintes sorban az „5000” értékjelzés, a „FORINT” felirat és a „2011” verési évszám, balra a „BP.” verdejel, a gólya ábrázolása alatt a „MAGYAR KÖZTÁRSASÁG” felirat olvasható.
Hátlap:Az emlékérme hátlapján, a középmezőben a Duna-Dráva Nemzeti Park egyik jellegzetes táji eleme, a partifecske üregeivel teli szakadópart ábrázolása látható. A szakadópart ábrázolása fölött, egymás alatti vízszintes sorokban balra zártan a „DUNA-DRÁVA” és a „NEMZETI PARK” felirat, középre zártan a „szakadópart” felirat olvasható. Az emlékérme jobb alsó sarkában Kereszthury Gábor tervezőművész mesterjegye található.
Keresőszavak:természet, nemzeti park, gyűjtői sorozat, ezüst, PP, 2011

További információk

Tömeg 0,3146 kg

Content missing