Category:

2021. évi Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark színesfém emlékérme – A nemzeti emlékhelyeket bemutató emlékérme-sorozat 8. tagja

Egy darabka történelem emlékérmén!

állapot:
Archivált
névérték:
2 000
minőség:
BU
kibocsátás:
2021.06.20.
anyag:
Színesfém
finomság:
CuZn
kibocsátott darabszám:
10000 darab
átmérő:
37 mm
súly:
18,4 g
tervező:
Szabó Virág
SKU: KC032021-02

3.800 Ft

Elfogyott

Leírás

Az 55 hektáros Nemzeti Történeti Emlékpark Ópusztaszeren Magyarország egyik legismertebb muzeális intézménye, nemzeti emlékhely. A magyar történeti hagyomány szerint a honfoglaló magyarság első „országgyűlésének és törvényalkotásának ” helyszíne.
Az Ópusztaszer Nemzeti Történeti Emlékpark őrzi Feszty Árpád monumentális körképét: a magyarok bejövetelét, és egyben a magyarság nemzeti összetartozásának is meghatározó helyszíne az 1896-ban emelt Árpád-emlékművel és a 2012-ben állított emlékoszloppal.

Előlap:Az emlékérme előlapját az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban található millenniumi Árpád-emlékmű részlete díszíti.Az előlapon szerepelnek a kötelező érmeképi elemek: a MAGYARORSZÁG felirat, a 2000 FORINT értékjelzés, a 2021. verési évszám és a BP. verdejel.
Hátlap:Az emlékérme hátlapján az Emlékpark emblematikus elemei: a Monostor alaprajza, az Árpád-emlékmű és a Rotunda ábrázolása jelenik meg erdős tájképpel a háttérben. Az emlékérme szélén, bal oldalon, az erdőábrázolásba illesztve a tervező Szabó Virág mesterjegye látható.