Categories:

Pénzmúzeum 100 forintos emlékváltozat rolniban (1 db – 20 db /rolni)

Minden gyűjtő és numizmatika iránt érdeklődő figyelmébe!

SKU: KD042022-03

9.900 Ft

Készleten

Szállítás: 4-5 munkanap
Termék kód: KD042022-03

Érdekelhetnek még…

Leírás

A Magyar Pénzmúzeum és Látogatóközpont megnyitásának alkalmából a Magyar Nemzeti Bank a 100 forintos forgalmi érme emlékváltozatát bocsátja ki. Az érmékkel a pénzügyi tudatosság fontosságára, valamint a Pénzmúzeumra mint hiteles és közérthető ismeretanyag forrására kívánja felhívni a figyelmet a jegybank. A különleges fémpénzek 2 millió példányban kerülnek forgalomba. A rolni változatban 1 rolni 20 db 100 Ft-os érmét tartalmaz. Korlátozottan, vevőnként 2 db-os példányszámban megvásárolható, a készlet erejéig.

Előlap: Az érme előlapján, a középmezőben – lent a körgyűrűbe is átnyúlva – a Magyar Pénzmúzeum és Látogatóközpontnak helyet adó épület karakterisztikus részletének ábrázolása szerepel. Fölötte egy növekedést mutató grafikon stilizált képe, valamint négy különböző érem látható, amelyek motívumaikkal – a középkori magyar aranyforintokra utaló Anjou-liliommal, az 1946-ban bevezetett egyforintos érme ikonikus számjegyével, egy földgömbbel, valamint egy mérleg ábrázolásával – a Pénzmúzeum által bemutatott tematikákra, illetve a pénz általános jellemzőire utalnak.
Hátlap: A kibocsátásra kerülő 100 forintos bicolor érmék névértékes oldala megegyezik a jelenleg forgalomban lévő, azonos címletű forgalmi érme címletoldalával.