Categories:

2021. évi „Egy a Természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítás színesfém emlékérme BU

Minden gyűjtő és numizmatika iránt érdeklődő figyelmébe!

névérték:
2 000
minőség:
BU
kibocsátás:
2021.09.27.
anyag:
Színesém
finomság:
CuNi
kibocsátott darabszám:
7000 darab
átmérő:
38,4 mm
súly:
30,8 g
tervező:
László Szlávics jr
SKU: KC032021-09

3.800 Ft

Készleten

Szállítás: 4-5 munkanap
Termék kód: KC032021-09

Leírás

A nagysikerű 1971-es budapesti Vadászati Világkiállítás 50. évfordulója alkalmából hazánk 2021-ben nemzetközi vadászati és természeti világkiállítást rendez. Az „Egy a Természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítás megszervezésével Magyarország célja a természetmegőrzés hiteles és modern szemléltetése a vad-, hal- és erdőgazdálkodás példáján keresztül a hazai és nemzetközi szereplők bevonásával. A programsorozat egyik legfőbb célkitűzése, hogy a társadalmi tudatformálás révén megerősödjön hazánkban a természet védelme, értékeinek őrzése; az észszerű és körültekintő civilizációs fejlődés érdekében közérthetővé váljon a fenntartható természetgazdálkodás fogalma. Az emlékérme a hazánkban 2021-ben megrendezésre került „Egy a Természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítás alkalmából került kibocsátásra.

Előlap: Az előlap központi motívuma a világkiállítás emblematikus logója, a színesfém változat esetében az embléma plasztikusan került ábrázolásra. Az előlap szélén, köriratban, fent a nemzetközi esemény megnevezése „EGY A TERMÉSZETTEL VADÁSZATI ÉS TERMÉSZETI VILÁGKIÁLLÍTÁS”, lent – két levélmotívum között – a „MAGYARORSZÁG” felirat és a „2021” verési évszám olvasható, a jobb oldali levélmotívumba illesztve az emlékérmét tervező ifj. Szlávics László mesterjegye látható.
Hátlap: Az emlékérme hátlapján, körvonallal határolt középmezőben a Gemenci erdőben, Karapancsán 1986-ban elejtett világrekorder gímszarvasbika trófeájának ábrázolása látható, a háttérben a Világkiállítás egyik arculati elemét képező levélillusztrációval. A trófea két ágának ábrázolása között, három egymás alatti sorban a „2000” értékjelzés, a „FORINT” felirat és a „BP.” verdejel, a trófea ábrázolásától jobbra, lent a „KARAPANCSAI BIKA” felirat olvasható. A hátlap szélén, köriratban a Világkiállításnak helyszínt adó városok neve – „BUDAPEST”, „HATVAN”, „KESZTHELY” és „VÁSÁROSNAMÉNY” – olvasható betűrend szerinti sorrendben, egymástól egy-egy levélmotívummal, lent hat leveleság-motívummal elválasztva.