3 féle díszcsomagolású, Pénzmúzeum 100 forintos forgalmi érme emlékváltozatát tartalmazó díszcsomagolt szett megvásárolható a webshopban és az érmeboltban

A 3 féle díszcsomagolású, a Magyar Pénzmúzeum és Látogatóközpont megnyitása alkalmából kibocsátásra került 100 forintos forgalmi érme emlékváltozatát tartalmazó díszcsomagolt szett megvásárolható a webshopban és az érmeboltban egyaránt.

A kibocsátásra került 100 forintos bicolor érmék névértékes oldala megegyezik a jelenleg forgalomban lévő, azonos címletű forgalmi érme címletoldalával, a tematikus oldalon azonban a megszokott címerábrázolást egy új motívum váltja fel.

Az érme előlapján, a középmezőben – lent a körgyűrűbe is átnyúlva – a Magyar Pénzmúzeum és Látogatóközpontnak helyet adó épület karakterisztikus részletének ábrázolása szerepel. Fölötte egy növekedést mutató grafikon stilizált képe, valamint négy különböző érem látható, amelyek motívumaikkal – a középkori magyar aranyforintokra utaló Anjou-liliommal, az 1946-ban bevezetett egyforintos érme ikonikus számjegyével, egy földgömbbel, valamint egy mérleg ábrázolásával – a Pénzmúzeum által bemutatott tematikákra, illetve a pénz általános jellemzőire utalnak. Az érme külső szélén található gyöngysorszegélyen belül, köriratban – egymástól egy-egy díszítő ponttal elválasztva – a „MAGYARORSZÁG” és a „PÉNZMÚZEUM” felirat, valamint a „2022” verési évszám olvasható.

Az érmekép a forint hagyományokon alapuló fejlődését, a gazdaság élénkülését is szemlélteti, így amellett, hogy a Pénzmúzeum ismertségét növeli, az MNB által képviselt értékeket is közvetíti.

Emellett igazi különlegesség a most kibocsátásra került forgalmiérme-emlékváltozat, hiszen a 100 forintos bicolor forgalmi érméken a külső körgyűrűről belső magra túlnyúló motívum még nem szerepelt.

A szett tartalma:

2022.évi Pénzmúzeum 100 Ft Felnőtt tematika
2022. évi Pénzmúzeum 100 Ft Gyerek tematika
Pénzmúzeum 100 forintos sorszám nélküli csomagolásban

  • Pénzmúzeum 100 Ft Szett (3 *díszcsomagolás)

    5.300 Ft
    Kosárba teszemRészletek
2022-06-24