2023. évi emlékérme kibocsátási program és előjegyzés

A Magyar Nemzeti Bank immár több mint félszázados hagyományai szellemében tizennégy tematikában 24 emlékérmét tervez kibocsátani 2023-ban. Köztük egy kivételesen nagy értékű arany, kilenc ezüst és öt önálló színesfém emlékpénz szerepel, de az emlékérmék értékközvetítő szerepének minél szélesebb körű érvényesülése érdekében a nemesfém emlékérmék színesfém változatai ezúttal is kibocsátásra kerülnek. Nyolc korábban megkezdett, nagysikerű sorozat folytatása várható idén a tematikailag és technikailag is sokrétű emlékérme-programban.

Az MNB 2023. évi emlékérme-kibocsátási programja a grafikai tervekkel kiegészítve az alábbi linkre kattintva érhető el:

https://www.mnb.hu/letoltes/emlekerme-kibocsatasi-program-2023-magyar-vegleges-ok.pdf

2023. január 16-án 9 órakor megkezdődik az MNB 2023. évi emlékérme-kibocsátási programjában meghirdetett emlékérmékre vonatkozó előjegyzési igények gyűjtése. Előjegyezni 21 naptári napon át, illetve az előjegyzési keret erejéig lehetséges 2023. február 5. 17.00 óráig.

Előjegyzés leadására kizárólag online, a penzvero.hu oldalon keresztül van lehetőség.

Előjegyzésüket az oldalra való belépés után az Előjegyzés menüpontra kattintva készíthetik és küldhetik el a 2022.12.07-től érvényes előjegyzési szabályok, illetve az ÁSZF elfogadása után.

A 2023. január 23-án megjelenő Himnusz megírásának 200. évfordulójára kibocsátásra kerülő emlékérmére nem biztosítunk előjegyzési lehetőséget, az emlékérmét a kibocsátás napjától elérhetővé tesszük az érmeboltban és a webáruházban egyaránt.

A lenti linken tájékozódhatnak az új előjegyzési szabályokról. Az előjegyzés menetében számos változás lépett érvénybe, kérjük alaposan tanulmányozzák át.

Előjegyzés 2022

Az MNB a 2023. évi emlékérme-kibocsátási programja tekintetében a változtatás jogát fenntartja.

2023-01-04