2023. évi 100 Ft-os forgalmiérme-emlékváltozat a Magyar Honvédség fennállásának 175. évfordulója alkalmából – Első napi veret és rolni 2023. május 23-án reggel 8 órától elérhető a webshopban és az érmeboltban

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Magyar Honvédség fennállásának 175. évfordulója alkalmából a Magyar Nemzeti Bank új 100 Ft-os forgalmiérme-emlékváltozatot bocsát ki 2023. május 23-án. A kibocsátás a Magyar Honvédelem Napjához igazodik, melyet a kormány határozata alapján 1992-től ünnepelünk annak emlékére, hogy a magyar szabadságharc tavaszi hadjáratának csúcspontjaként 1849. május 21-én a honvédsereg három hetes ostrom után visszafoglalta Buda várát. A különleges érme a Magyar Honvédség logójának szimbolikus elemeit emeli ki, megörökítve a történelmi múlt és a katonatörténelem ma is érvényes értékeit és hagyományait. Az érme tematikus oldalát Kovács Zoltán szobrászművész tervezte és 1 millió példányban kerül forgalomba, a kibocsátás napjától.
A kibocsátásra kerülő 100 forintos bicolor érme névértékes oldala megegyezik a jelenleg forgalomban lévő, azonos címletű forgalmi érme címletoldalával, a tematikus oldalon azonban a megszokott címerábrázolást a Magyar Honvédség alapértékeit jelképező motívumok, a logójából kiemelt elemek váltják fel.
A jubileumi évforduló alkalmából megjelenő 100 forintos forgalmi érme emlékváltozata 1 millió példányban készül. Az új érmével a lakosság a készpénzfizetési forgalomban, a mindennapi vásárlások során találkozhat majd, az MNB a lakossági pénztárában címletváltást nem végez.

Az 1 milliós keretből a gyártás első napján 12 000 darab elkülönítésre került, melyet első napi (normál verdefényes) veretként sorszámozott díszcsomagolásban értékesítünk. A díszcsomagolás hátoldalán a sorszámon kívül egy egyedi QR-kódot tartalmazó matrica került elhelyezésre. Az MNB Pénzmúzeum nevű mobilapplikációjának segítségével, a díszcsomagolt első napi veretet a tulajdonosa digitálisan regisztrálhatja az MNB privát blokkláncán. Az új technológiának köszönhetően az érme életútja első regisztrálástól kezdve visszakövethető lesz a mobilapplikáción belül.
Az érmeboltban a termék ugyanolyan mennyiségi korlátozással lesz hozzáférhető, mint a webshopban: személyenként maximum 3db vásárolható meg.
A termék ára: 3100Ft

Ugyancsak gyűjtői termékként, 20 darab érmét tartalmazó rolnikban is elérhető az új 100 Ft-os forgalmiérme-emlékváltozat.
A termék ára: 9900 Ft

2023. május 23-án reggel 8 órától mindkét terméket elérhetővé tesszük, webáruházunkban  www.penzvero.hu és érmeboltunkban egyaránt. 

Tájékoztatjuk olvasóinkat, hogy a penzvero.hu weboldalon 2023. március 15-től bevezetésre került egy ún. sorba állító rendszer, amely alkalmanként, a kiemelt érdeklődésre számot tartó új termékek (új kibocsátású emlékérme, egyéb új numizmatikai termék) értékesítésének megkezdésekor kerül aktiválásra.

A fent közzétett termékek értékesítésénél is alkalmazzuk ezt a sorba állító rendszert

  • 2023. évi Magyar Honvédség 100 Ft első napi veret díszcsomagolásban

    3.100 Ft
    Tovább olvasomVÁSÁRLÁS
  • Magyar Honvédség 100 forintos rolni (1 db – 20 db/rolni )

    9.900 Ft
    Kosárba teszemVÁSÁRLÁS
2023-05-22