Categories:

2021. évi Az Európa Tanács magyar elnöksége színesfém emlékérme Proof

Gyűjtőknek és a történelem rajongóinak tökéletes ajándék!

névérték:
2000
minőség:
Proof
kibocsátás:
2021.05.18.
anyag:
Színesfém
finomság:
kibocsátott darabszám:
7000 darab
átmérő:
34 mm
súly:
16 g
tervező:
Bitó Balázs
SKU: KC032021-16

3.800 Ft

Készleten

Szállítás: 4-5 munkanap
Termék kód: KC032021-16

Leírás

Az Európa Tanács 1949. május 5-én alakult, jelenleg 47 tagja van, székhelye Strasbourg. A regionális nemzetközi szervezet az emberi jogok, demokrácia és jogállamiság szószólója. Magyarország 1990. november 6-án – huszonnegyedik tagként -, a keleti blokk országai közül elsőként csatlakozott a szervezethez. 2021-ben immáron második alkalommal látja el hazánk az Európa Tanács elnökségi feladatait. A szervezet kormányközi együttműködési fórumaként szolgáló Miniszteri Bizottság soros elnökségét hazánk 2021 májusa és novembere között tölti be.

Előlap:Az emlékérme előapján egy földgömb Európa-központú részlete látható a világűrből ábrázolva, amely Európa egységét és a páneurópai szellemiséget hivatott jelképezni. Az előlapon szerepelnek a kötelező éremképi elemek: a MAGYARORSZÁG felirat, a 2000 Forint névérték, a BP. verdejel . A tervező, Bitó Balázs mesterjegye a földgömb-ábrázolás felett látható.
Hátlap:Az emlékérme hátlapján az Európa Tanács magyar elnöksége hivatalos logó jelenik meg, melyen nemzeti lobogónk színeit heraldikai sráfozás jelöli. Az emlékérme alján a „2021. MÁJUS – NOVEMBER” felirat utal a magyar elnökségre és annak idejére. Az emlékérme szélén a HUNGARIAN PRESIDENCY • COUNCIL OF EUROPE • PRÉSIDENCE HONGROISE • CONSEIL DE L’EUROPE • felirat fut körbe, amely angol és francia nyelven – az Európa Tanács két hivatalos nyelvén – ismétli meg a hátoldalon olvasható „AZ EURÓPA TANÁCS MAGYAR ELNÖKSÉGE” feliratot.

Content missing