CÉGÜNK FELÉPÍTÉSE:

A Magyar Pénzverő Zrt. a Magyar Nemzeti Bank (többségi tulajdonos), valamint az egykori Állami Pénzverő és az Állami Vagyonügynökség alapításában jött létre 1992. július 1-jén. A Magyar Nemzeti Bank 1998-tól kizárólagos tulajdonos, vagyis Társaságunk a Magyar Nemzeti Bank 100%-os tulajdonú leányvállalata. 2006 óta zártkörű részvénytársaságként működünk.

TISZTVISELŐK:

Horváthné Rudolf Teréz, vezérigazgató

aki tudásával és a pénzverés iránti elköteleződésével 1994 óta járul hozzá a cég sikeréhez. Külkereskedőként, emlékérmék értékesítésével kezdte a Társaság jogelődjénél a pályafutását. 1996-2001 között az MNB Érmekereskedelmi Rt. ügyvezető igazgatói, majd a cég Magyar Pénzverő Rt-be történt beolvadását követően 2001 novemberétől 2015 végéig a Pénzverő kereskedelmi igazgatói posztját töltötte be. 2015. december 15-től a Magyar Pénzverő Zrt. vezérigazgatója.

Sebők Miklós, műszaki igazgató

2020. január 1-től tölti be a Magyar Pénzverő műszaki igazgatói munkakörét. Kinevezését megelőzően a szerszámüzem vezetőjeként aktív közreműködője volt a legkorszerűbb szerszámgyártási technológiák bevezetésének. Szakmai tapasztalatát minőségirányítási vezetőként, illetve korábban technológusként a Társaságnál eltöltött immár közel három évtizedes munkássága támasztja alá.

Faragó Zoltán, gazdasági igazgató

2009-ben gazdasági vezetői pozícióban került a Magyar Pénzverőbe, a gazdasági igazgatói posztot 2018-tól tölti be. A pénzügyi, munkaügyi, valamint az informatikai területek koordinálásáért, szakmai vezetéséért felelős.

Üllei-Kovács Krisztina, kereskedelmi igazgató

2015 óta dolgozik a Pénzverőnél, lendületesen, sok korszerű ötlettel teszi még ismertebbé a Pénzverőt és termékeit egyaránt.

ISO TANÚSÍTVÁNY

A Magyar Pénzverő Zrt. rendelkezik az ISO 9001:2015 minőségirányítási tanúsítvánnyal, mely szigorúan szabályozza a Társaság munkafolyamatait.
A támasztott minőségi elvárásnak megfelelve, munkatársaink magas szakmai tudással végzik munkájukat, mindig szem előtt tartva a vevői igényeket.