HOGYAN KÉSZÜLNEK AZ ÉRMÉK, ÉRMEK?

Grafikai tervezés

Az érme vagy érem gyártását a grafikai tervezés előzi meg. A grafikai terveket általában szobrász-, vagy éremművészek készítik, rendszerint A4-es méretben, a tervezett eredeti mérethez képest nagyítva. A grafikai terven a tervező jelöli a gyártandó veret kivitelezésére, így a fényezésre, mattításra, különböző felületi kiképzésekre vonatkozó elképzeléseit is.

A gipszmodell készítése

A gipszmodell faragása még mindig nagyobb méretben – akár 240 -300 mm-es átmérőben – ábrázolja az érmeképet, de míg a grafikai terv 2D-s és maximum árnyékolással jelöltek a mélységek és magasságok, a gipszmodellen a tervezőművész ehhez már hozzárendeli a harmadik dimenziót is, teret adva a plasztikának, az ún. relief elemeknek. (kép)

A szerszámgyártás

A Pénzverő munkája a gipszmodell elkészültével kezdődik, amelynek első lépése a szerszámgyártás. A jóváhagyott gipszmodellt olyan 3D-s szkennerre helyezzük, ahol lézerfény másolja le a felületet és számítógépes fájlként rögzíti annak minden egyes részletét. Ugyancsak számítógépes szoftver segítségével a Pénzverő programozója szükség esetén módosítja, korrigálja a bemásolt képeket, de kizárólag verhetőségi, gyárthatósági szempontok miatt, az éremképek művészi koncepcióján nem változtatva. Az éremképek digitális véglegesítését követően az adatok továbbításra kerülnek a CNC gravírozógépre.

A CNC gravírozás

A CNC gravírozógép egy lágy, ötvözött acél felületére gravírozza a digitalizált tervet. Egy-egy éremoldal tervét két szakaszban gravírozza. Első lépésben durva vágással eltávolítja a fölösleges fém nagy részét. A második, ún. simító fogással a terv legaprólékosabb részletei is megjelennek az acél felületén. Az így elkészült szerszámot nevezzük redukciós apatőnek. Ahogy a nevéből is kitűnik, a gipszmodell nagyított éremképével szemben a gravírmaró a gyártandó veret eredeti méretére redukálva, és plasztikailag is az eredeti megjelenítésben – pozitív éremképpel – készíti el az apatövet.

A vésnök

A CNC marógép által készített apatövet a vésnök veszi munkába: kézi munkával eltávolítja a gépi megmunkálás hibáit, valamint megerősíti a felületen a tervnek megfelelően az apró részleteket. (Különösen fontos hangsúlyoznunk, hogy a szerszámok elkészítéséhez – akár közvetlen veréshez, akár vezérszerszámozáshoz készülnek – a benyomás során minden esetben nélkülözhetetlen a vésnökök hallatlanul precíz munkája.)

A vezérszerszámozás folyamata

A vésnök átadja az apatöveket hőkezelésre. A hőkezelés során az acél szerszámot megeddzük. A megedzett apatőről a veret mintázatát egy másik acélrúdba préseléssel (benyomással) átörökítjük, ezen az éremkép negatív képként jelenik meg. A benyomás eredményeként elnyert negatív szerszámot vagy verőtőként használjuk, azaz közvetlenül a verőgépekbe kerülnek, vagy – nagy volumenben készítendő érmék esetén – ún. anyatőként további megmunkálásnak vetjük alá.
Ekkor a keményacél anyatövet szükség szerint aprólékos vésnöki kézimunkával tovább pontosítjuk, majd újbóli benyomással elkészítjük a verőgépekbe kerülő verőszerszámok sokszorosítására alkalmas végleges apatövet. Ez az eljárás a vezérszerszámozás folyamata, amelynek révén akár milliós nagyságrendben ugyanolyan minőségű érmék gyártása biztosítható. A vezérszerszám megléte különösen a forgalmi érme gyártás területén kulcsfontosságú, ahol akár sok éven keresztül kell ugyanazt az érmét a pénzforgalom igényei szerint legyártani. Kisebb szériák gyártási szükséglete az apatőből közvetlenül benyomott verőtövekkel megoldható.

Az éremtervből ezzel az igen összetett szerszámgyártási folyamattal jutunk el az érmék, érmek veréséig.

Az érmék, érmek verése

A verés során az éremképek rajzolata az előre kialakított és előkészített fémlapkákra egy vagy több ütéssel kerül, egyszerre az érme vagy érem mindkét oldalára. (kép)
A forgalmi érmék 100-200 tonna nyomóerejű gépeken egy ütéssel, az emlékérmék 360-600 tonnás gépeken három-négy ütéssel, a legnagyobb (akár fél-egykilós) érmék, érmek 2500 tonnás, hidraulikus sajtológépen készülnek.

A minőségellenőrzés és a csomagolás

A verést követően az elkészített érméket és érmeket szigorú minőségellenőrzésnek vetjük alá. A végleges kivitelezési igénytől függően, az elkészült vereteket csomagoljuk, átlátszó műanyag kapszulába helyezzük, vagy a felületüket szükség szerint további műveleteknek vethetjük alá, így galván réteggel látjuk el (pl. aranyozzuk, ezüstözzük), vagy patinázzuk. (képek)