Keresés

Önnek ajánljuk

Numizmata érem

Mesterjegyek érem

Mesterjegyek érem

Ár: 4500 Ft
Minőség: --
Anyag: CuE
Átmérő: 42,5 mm
Súly: 31,6 g

Termékleírás: Mesterjegyek - Ezüstözött színesfém érem nagyítóval - gyűrű: CuE ezüstözött verdefényes

Az érem ezüstözött színesfémből készült gyűrűje háromszoros nagyításra alkalmas nagyítólencsét ölel körül. A nagyító rögzítése a verési folyamat során, veréssel történik. Az érem  három történelmi magyar pénzverő - Nagybánya, Nagyszeben, Körmöcbánya - 13 kamaraispánjának mesterjegyét ábrázolja. A magyar típusú verdejegy-mesterjegy rendszer utalt a verdének helyet adó város nevére és a pénzverésért felelős kamaraispán vagy kincstartó személyére. A jegyek lehettek betűk vagy címerek egyaránt. A Mesterjegyek érmen a mai Magyar Pénzverő Zrt. verdejele (BP.) és emblémája is megjelenik. Az érem hátlapján az ezeréves magyar pénzverés rövid összefoglalója is olvasható, magyar és angol nyelven.

Hasonló, nagyítót is magában foglaló Numizmata érmünk ide kattintva érhető el.

Mások ehhez még az alábbiakat választották:

2015. évi "Országgyűlés" Forgalmi sor Bu

1998. évi Balatoni hajók-Phoenix 2000Ft Bu

2016. XXXI. Nyári Olimpiai Játékok

Az árak nem tartalmazzák a csomagolási- és postaköltségeket, amelyekről a megrendelések visszaigazolásában tájékozódhat. Az árak a készletek erejéig, illetve visszavonásig érvényesek.
Az árváltoztatás jogát fenntartjuk!

A Magyar Pénzverő a magyar emlékérmék hivatalos forgalmazója, piacvezető érme- és éremgyártó, a forint fizetőeszköz érmék kizárólagos gyártója.