Keresés

Önnek ajánljuk

Kulcstartós fabatka

Fabatka

Fabatka

Ár: 490 Ft
Minőség: --
Anyag: erdei körtefa /pearwood
Átmérő: 42,5 mm
Súly: 3,4 g

Különleges, fából készült érem. Előoldalán egy lombkoronás, gyökeres fa törzsébe illesztett "1 Fabatka" szimbolikus címletjelölés látható. Az előoldali éremképet Soltra E. Tamás szobrászművész tervezte. A hátoldalon a Magyar Pénzverő Zrt. logója látható. (A batka valaha létezett pénznem, kis értékű sziléziai és csehországi aprópénz volt a XVI. században.)

Az éremlapkák alapanyaga asztalos minőségű műszárított erdei körtefa. A verés ugyanazzal a technológiával és ugyanazon a gépen történik, amelyen a fém emlékérmék és érmek is készülnek. A Fabatka verésének a titka a lapka megfelelő nedvességtartalmában rejlik. A veret a lapka vastagságához képest verésnél fél millimétert csökken, ezáltal a veret szilárdsága a többszörösére nő az egyébként is kemény körtefához viszonyítva. A kész veret felülete vékony lakkréteggel van impregnálva, ami alkalmassá teszi arra, hogy akár mindennap a zsebünkben hordjuk, például kabalapénzként. A lakkbevonatra azért is szükség van, mert a fa "emlékezik", vízbe merítve a rostjai megduzzadnak és a plasztikából szinte alig maradna valami.

Csomagolás nélkül.

A kulcstartóra szerelt változat itt tekinthető meg.

Mások ehhez még az alábbiakat választották:

2011. évi Mohácsi busójárás, BU

Díszdoboz GE005C 46 mm-es érméhez

2010. évi Őrségi Nemzeti Park 5000 Ft Ag PP

Az árak nem tartalmazzák a csomagolási- és postaköltségeket, amelyekről a megrendelések visszaigazolásában tájékozódhat. Az árak a készletek erejéig, illetve visszavonásig érvényesek.
Az árváltoztatás jogát fenntartjuk!

A Magyar Pénzverő a magyar emlékérmék hivatalos forgalmazója, piacvezető érme- és éremgyártó, a forint fizetőeszköz érmék kizárólagos gyártója.