Keresés

Önnek ajánljuk

Örkény István születésének 100. évfordulója Proof

Örkény István születésének 100. évfordulója Proof

Verhető
Névérték: 5000
Minőség: Proof
Kibocsátás: 2012.04.05.
Anyag: Ag
Finomság: .925
Kibocsátott: 4000 db
Átmérő: 38,61 mm
Súly: 31,46 g

100 éve született Örkény István, a magyar groteszk próza megteremtője.
Örkény István (Budapest, 1912. április 5. - Budapest, 1979. június 24.) vegyészmérnök, gyógyszerész, József Attila- és Kossuth-díjas író. Irodalmi munkássága a 60-as évek második felétől csúcsosodott ki, ekkor születtek a rá jellemzővé vált írásai, a műfajt alkotó egyperces novellái, filozofikus, szatirikus  társadalmi élet- és korképei, jelentős drámái.

A centenárium tiszteletére kibocsátott emlékérmét Király Vilmos szobrászművész tervezte. Az előoldalon Örkény ismertebb műveinek címéből álló labirintus középpontjában az író nevének kezdőbetűi stilizált formában olvashatóak. A hátoldalon az író portréja, neve, és születési-halálozási évszámai láthatóak. Az érme a "Magyar irodalom alakjai" gyűjtői sorozat része.

Az árak nem tartalmazzák a csomagolási- és postaköltségeket, amelyekről a megrendelések visszaigazolásában tájékozódhat. Az árak a készletek erejéig, illetve visszavonásig érvényesek.
Az árváltoztatás jogát fenntartjuk!

A Magyar Pénzverő a magyar emlékérmék hivatalos forgalmazója, piacvezető érme- és éremgyártó, a forint fizetőeszköz érmék kizárólagos gyártója.