Keresés

Önnek ajánljuk

Szent István ezüst dénár színesfém utánzata

2014. Forgalmi sor 'denár' BU

Ezeréves Magyarország 4 unciás ezüst

Szent István ezüst dénár hiteles utánveret

Szent István ezüst dénár hiteles utánveret

Ár: 1990 Ft
Minőség: --
Anyag: Ag
Finomság: .999
Átmérő: 23 mm
Súly: 1,46 g

"LANCEA REGIS" - az első magyar pénzérme

A veret Szent István király első ezüst dénárának hiteles utánverete.  Az eredetit Szent István valószínűsíthetően közvetlenül megkoronázást követően verette. Lelőhelye Nagyharsány, fellelésének ideje 1968, a leletben 40 db Szent Istvánnak tulajdonított ezüst dénár volt található. A hiteles utánveret készítéséhez az eredeti veret egy példányát a Magyar Nemzeti Múzeum kölcsönözte. Az utánveretet a Magyar Pénzverő Zrt. a BP. verdejelével hitelesítette. A verdejel a lándzsás oldalon került elhelyezésre.

Az érme előoldalán egy lándzsát tartó kéz, a lándzsán kicsi zászló, LANCEA REGIS (a király lándzsája) köriratban. A lándzsa a királyi méltóság egyik jelvénye volt.

Az érme hátoldalán REGIA CIVITAS (királyi város) köriratban templom ábrázolás látható.

Az utánveret patinázott kivitelben, az eredetivel azonos átmérőben és súlyban készült. Anyaga színezüst, szemben az eredeti verettel, amely megközelítőleg 900 ezrelék finomságú. Pereme szabályos, köszönhetően a gyűrűs gyártási technológiának, ellentétben az eredeti érmékkel, amelyeknek a széle egyenetlen, szabálytalan.

Az érme ára a díszdobozos csomagolás árát már tartalmazza, külön díszdobozt nem szükséges rendelni hozzá.

Mások ehhez még az alábbiakat választották:

2000. évi Gábor Dénes 3000 Ft Ag BU

Egressy Béni (1814-1851) születésének 200....

Mesterjegyek érem

Az árak nem tartalmazzák a csomagolási- és postaköltségeket, amelyekről a megrendelések visszaigazolásában tájékozódhat. Az árak a készletek erejéig, illetve visszavonásig érvényesek.
Az árváltoztatás jogát fenntartjuk!

A Magyar Pénzverő a magyar emlékérmék hivatalos forgalmazója, piacvezető érme- és éremgyártó, a forint fizetőeszköz érmék kizárólagos gyártója.