Category:

Budapest – Halászbástya ezüst érem

Értékes és különleges ajándék mindenkinek akit elbűvöl fővárosunk szépsége!

anyag:
Ag/Ezüst
finomság:
.999
átmérő:
42,5 mm
súly:
31,1 g
tervező:
Bognár György
SKU: TJ30241

20.000 Ft

Készleten

Szállítás: 4-5 munkanap
Termék kód: TJ30241

Leírás

A magyar főváros csodálatos épületeit, jellegzetes tereit, látképét mutatja be sorozatunk. A Schulek Frigyes tervei alapján készült neoromán kilátóterasz, a Halászbástya Dunával párhuzamos főhomlokzata közel 140 méter hosszú, csúcsos süvegű kőtornyai a hét magyar honfoglaló vezért szimbolizálják. Terveit Schulek Frigyes az 1896-os millenniumi ünnepségre készítette el, az épületet 1901-ben adták át. Neve a középkorra vezethető vissza, akkoriban a várfalnak ezt a részét a halászok céhe védte. 1987 óta a Halászbástya a Budai várnegyed részeként Budapest világörökségi helyszíneinek része.

Előlap: Az érem első oldalán „HALÁSZBÁSTYA” felirat, a Halászbástya épülete Szent István lovasszobrával és a tervező mesterjegye látható.
Hátlap:Az érem hátsó oldalán Budapest Duna-parti látképe és „BUDAPEST” felirat látható. Budapest Duna-parti látképe hatvan hektáros területet foglal magában és 1987 óta élvez világörökségi védettséget. Az örökségbe a Duna-part Magit hídtól Szabadság hídig terjedő szakasza tartozik: budai oldalról a Budai Várnegyed épületegyüttes, a Gellérthegy, a Szabadság-szobor, a Citadella és a Gellért fürdő; pesti oldalról: az Országház, az MTA, a Gresham-palota, a Vigadó és a Belvárosi Plébániatemplom látképével. A hátoldalon került feltüntetésre a BP. verdejel és az érem anyagának finomsága(.999)
Keresőszavak:Budapest, épület, építészet, világörökség, város, érem, színezüst, ezüst, sorozat

További információk

Tömeg 0.31104 kg

TECHNIKAI PARAMÉTEREK

Névérték:
Forint
Darabszám:
darab
Anyag:
Ag/Ezüst
Súly:
31,1 gr
Átmérő:
42,5 mm
Minőség:
Kiadás ideje:
Cikkszám:
TJ30241