Keresés

Pályázati felhívás - díj alapítás

2017. március 10.

Az Országos Érembiennálé Sopron fennállása 40. évfordulója alkalmából a Magyar Pénzverő Zrt. (Díjalapító) – tulajdonosa, a Magyar Nemzeti Bank egyetértésével – Berán Lajos-díjat alapít a vert érem hazai hagyományainak ápolása, elsősorban a fiatal tervezői korosztály vert érem tervezői folyamatba történő bevonása céljából.


A díj elnyerésére proof kivitelű vert érem készítésére alkalmas, eredeti (vert éremben még nem megvalósult) elő- és hátoldali gipsztervek benyújtásával lehet pályázni.


A díjalapító a pályamunkák tematikáját nem kívánja megkötni.


Részvételi korhatár: betöltött 18-45. év.


Egy pályázó több pályamunkával is nevezhet.


A pályázó a pályamunka benyújtásával felelősséget vállal azért, hogy a pályamunka a saját szerzői műve, továbbá felelősséget vállal azért, hogy az általa benyújtott pályamunka nem sérti más szerzői, felhasználói illetve személyiségi jogát, a pályamunka közzététele semmilyen jogszabályt nem sért.


A pályamunkák elbírálására a XXI. Országos Érembiennálé keretében kerül sor.


A nyertes pályamű alkotója a Magyar Pénzverő Zrt. által alapított Berán Lajos-díjban részesül, a pályaműve bemutatásra kerül az Országos Érembiennálén, emellett a Magyar Pénzverő Zrt. megvalósítja a nyertes tervet és 10 db szerzői példányt biztosít az alkotónak. A díjazás része továbbá, hogy a nyertes pályamű alkotója egyszeri alkalommal, egy adott tematikában, nem kizárólagos meghívottként részvételi lehetőséget kap a Magyar Nemzeti Bank következő évi emlékérme-kibocsátási programja pályázati rendszerében.Benyújtás helye és ideje: Magyar Képzőművészek és Iparművészek Szövetségének székháza


1061 Budapest, Andrássy út 6. I. emelet; kizárólag 2017. április 18-19. (kedd-szerda, 10-16 óráig).


Határidő után beérkezett pályamunkákat nem áll módunkban elfogadni.


A pályaművekkel szemben elvárt műszaki követelmények:


A gipszmodell kör alakú, átmérője kb. 160 mm, peremes kivitelben készül. A peremmagasság maximum 1,6 mm, az érmekép maximális plasztikája nem haladhatja meg a perem magasságát, míg a minimális plasztika nem kerülhet az alapsík alá és legalább 0,3-0,4 mm-rel az alapsík fölé kell emelkednie, határozott kontúrral. A betűk magassága 0,4-0,8 mm között lehet. A gipszmodell vastagsága minimum 15 mm, maximum 20 mm (külső palástja kónusz nélküli). Az alapsíknak és a reliefnek buboréktól és krátertől mentesnek kell lennie. Az alapsík nem lehet tányéros vagy hullámos és egyenetlen.


A gipsztervek elkészítése előtt, valamint elkészítésének ideje alatt a Magyar Pénzverő Zrt. szakembere folyamatos konzultációs lehetőséget biztosít a Társaság székhelyén, előre egyeztetett időpontban.


Időpont egyeztetés a 06-1-210-2847-es telefonszámon lehetséges.


A nyertes pályamű kivitelezése a nyertes pályázóval egyeztetve, maximum 42,5 mm-es átmérőben színesfém alapanyagból történik. A Magyar Pénzverő Zrt. fenntartja a jogot a nyertes pályamű kereskedelmi célú hasznosítására is, a pályázat nyertesével kötendő külön felhasználói szerződés keretében.


A Magyar Pénzverő Zrt. Berán Lajos-díj alapítói szabályzata a Magyar Pénzverő Zrt. honlapján (www.penzvero.hu) hozzáférhető.


Budapest, 2017. március 8.
Magyar Pénzverő Zrt.

A részletes pályázati feltételek ide kattintva is elérhetőek.
A díj alapítóokirata itt tölthető le.A Magyar Pénzverő a magyar emlékérmék hivatalos forgalmazója, piacvezető érme- és éremgyártó, a forint fizetőeszköz érmék kizárólagos gyártója.