Keresés

2010-ben is magyar érme az Év érméje közönségdíjasa!

2010. február 08.

Az amerikai Krause Kiadó Év érméje pályázatán - amelyre a 2008-ban kibocsátott érmékkel pályázhattak a pénzverők és kibocsátó hatóságok - ismét magyar érme nyerte el az Év érméje közönségdíjat, a "Közvélemény választása" (People's Choice) díjat. Az interneten küldhető szavazatok alapján odaítélt díj hároméves fennállása alatt harmadszor nyert magyar érme! Először 2008-ban Kósa István: Az 1956-os forradalom és szabadságharc 50.évfordulója, 50 Ft-os forgalmi pénz emlékváltozata, majd 2009-ben Kiss György: A gyulai vár 5000 Ft-os ezüst emlékpénze kapta a legtöbb közönségszavazatot.

Az idei nyertes a Gáti Gábor szobrászművész által tervezett, a Tokaji Történelmi Borvidéket ábrázoló ezüst emlékpénz. Kibocsátó Magyar Nemzeti Bank, gyártó és forgalmazó Magyar Pénzverő Zrt.
Gratulálunk a Tervezőművésznek és mindenkinek, aki a kivitelezés részese volt és ezúton is köszönjük a szavazatokat, a magyar érmék híveinek immár harmadszori lelkes részvételét!A Magyar Pénzverő a magyar emlékérmék hivatalos forgalmazója, piacvezető érme- és éremgyártó, a forint fizetőeszköz érmék kizárólagos gyártója.