Keresés

Pályázati Felhívás - Berán Lajos Díj 2019

2019. január 14.

A Magyar Pénzverő Zrt. (Díjalapító) által 2017-ben alapított Berán Lajos-díjra vonatkozó pályázatát 2019-ben is kiírja. A pályázat célja a vert érem hazai hagyományainak ápolása, elsősorban a fiatal tervezői korosztály vert érem tervezői folyamatba történő bevonása.


A díj elnyerésére proof kivitelű vert érem készítésére alkalmas, eredeti (vert éremben még nem megvalósult) elő- és hátoldali gipsztervek benyújtásával lehet pályázni.


A Díjalapító a pályamunkák tematikáját nem kívánja megkötni.


Részvételi korhatár: betöltött 18-45. év.


Egy pályázó több pályamunkával is nevezhet.


A pályázó a pályamunka benyújtásával felelősséget vállal azért, hogy a pályamunka a saját szerzői műve, továbbá felelősséget vállal azért, hogy az általa benyújtott pályamunka nem sérti más szerzői, felhasználói illetve személyiségi jogát, a pályamunka közzététele semmilyen jogszabályt nem sért.


A pályamunkák elbírálására a XXII. Országos Érembiennále keretében kerül sor.


A nyertes pályamű alkotója a Magyar Pénzverő Zrt. által alapított Berán Lajos-díjban részesül, a pályaműve bemutatásra kerül az Országos Érembiennálén, emellett a Magyar Pénzverő Zrt. megvalósítja a nyertes tervet és 10 db szerzői példányt biztosít az alkotónak. A díjazás része továbbá, hogy a nyertes pályamű alkotója egyszeri alkalommal, egy adott tematikában, nem kizárólagos meghívottként részvételi lehetőséget kap a Magyar Nemzeti Bank következő évi emlékérme-kibocsátási programja pályázati rendszerében.Benyújtás helye és ideje: Magyar Képzőművészek és Iparművészek Szövetségének székháza


1061 Budapest, Andrássy út 6. I. emelet;


A benyújtási ideje várhatóan 2019. április közepe, az erre vonatkozó pontos időpontot a Díjalapító később közli. A közlés helye a Díjalapító weboldala (www.penzvero.hu), illetve facebook oldala lesz.


A pályaművekkel szemben elvárt műszaki követelmények:


A gipszmodell kör alakú, átmérője kb. 160 mm, peremes kivitelben készül. A peremmagasság maximum 1,6 mm, az érmekép maximális plasztikája nem haladhatja meg a perem magasságát, míg a minimális plasztika nem kerülhet az alapsík alá és legalább 0,3-0,4 mm-rel az alapsík fölé kell emelkednie, határozott kontúrral. A betűk magassága 0,4-0,8 mm között lehet. A gipszmodell vastagsága minimum 15 mm, maximum 20 mm (külső palástja kónusz nélküli). Az alapsíknak és a reliefnek buboréktól és krátertől mentesnek kell lennie. Az alapsík nem lehet tányéros vagy hullámos és egyenetlen.


A gipsztervek elkészítése előtt, valamint elkészítésének ideje alatt a Magyar Pénzverő Zrt. szakemberei folyamatos konzultációs lehetőséget biztosítanak a Társaság székhelyén, előre egyeztetett időpontban.


Időpont egyeztetés a 06-1-210-2847-es telefonszámon lehetséges.


A nyertes pályamű kivitelezése a nyertes pályázóval egyeztetve, maximum 42,5 mm-es átmérőben színesfém alapanyagból történik. A Magyar Pénzverő Zrt. fenntartja a jogot a nyertes pályamű kereskedelmi célú hasznosítására is, a pályázat nyertesével kötendő külön felhasználói szerződés keretében.


A Magyar Pénzverő Zrt. Berán Lajos-díj alapítói szabályzata itt tölthető le.
Az idei részletes pályázati feltételek innen tölthetőek le.A Magyar Pénzverő a magyar emlékérmék hivatalos forgalmazója, piacvezető érme- és éremgyártó, a forint fizetőeszköz érmék kizárólagos gyártója.